معرفی کامل تتر

1399/03/10

پروژه تتر در ژانویه 2015 کار خود را با عرضه‌ی دو توکن دلار تتر (USDT) و یورو تتر(EURT) آغاز کرد. تتر یک ارز دیجیتال با ثبات یا استیبل کوین است که برای ایجاد ثبات در بازار رمزارزها، شروع به فعالیت کرد. هر "دلار تتر" معادل یک دلار و هر "یورو تتر" ارزشی معادل یک یورو دارد.

این ارز دیجیتال، ابتدا روی شبکه بلاک‌چین بیت‌کوین توسعه داده شده بود. اما کمی بعد فعالیت خود را در دیگر شبکه‌های بلاک‌چین؛ مثل بلاک‌چین اتریوم، توسعه داد.


تتر چیست

با اینکه دلار تتر و یورو تتر، هردو از توکن‌های موجود در بازار تتر هستند، اما منظور از "تتر" بیشتر به نوع دلاری آن اشاره دارد. با گسترش بازار رمزارزها (به‌خصوص بیت‌کوین) و افزایش نگرانی‌ها از نوسانات ناگهانی قیمت ارزهای دیجیتال، ایده‌ی استیبل‌کوین‌ها مطرح شد. استیبل کوین‌ها به رمزارزهایی گفته می‌شود که دارای پشتوانه‌ی کالا یا ارز فیات باشند. توکن تتر با پشتوانه‌ی دلار به معامله‌گران کمک کرد تا در طول زمان، نگران ارزش سرمایه‌های خود نباشند و بتوانند دارایی خود را از نوسانات در امان نگه دارند.

امروزه  تتر به یکی از محبوب‌ترین رمزارزها تبدیل شده که به عنوان جایگزینی برای دلار عمل می‌کند. ارزش بازار تتر امروز به بیش از 8 میلیارد دلار می‌رسد و پس از بیت‌کوین، اتریوم و ریپل، چهارمین رمزارز محبوب در بازار ارزهای دیجیتال است.

شرکت آیفینکس (iFinex) که مالک صرافی بیتفینکس (Bitfinex) است ابتدا ارز تتر را با نام Realcoin به بازار عرضه کرد که پس از مدتی نام آن را به "تتر" تغییر داد. این شرکت در 2019 تتر گلد (Tether Gold) را به بازار عرضه کرد که دارای پشتوانه‌ی طلا است.

 

تتر چگونه کار می‌کند؟

از آنجا که تتر دارای پشتوانه‌ی دلار است، به ازای تولید و عرضه‌ی هر واحد تتر، یک دلار در ذخایر بانکی نگهداری می‌شود و به عنوان پشتوانه‌ی آن یک واحد تتر تلقی می‌شود. برخلاف بیت‌کوین که تعداد محدود از آن همواره وجود دارد، تعداد واحدهای تتر محدود نیست و شرکت آیفینکس با توجه به تقاضای بازار، واحدهای USDT تولید کرده و به صرافی خود یعنی بیتفکس، عرضه می‌کند. معامله‌هایی که انجام می‌شود باعث آن شده که تتر محدود به یک صرافی نشود و توسط معامله‌گران به صرافی‌های دیگر انتقال یابد.

تراکنش‌های USDT غیرمتمرکز است و روی بلاک‌چین‌های بزرگی انجام می‌شود. بلاک‌چین اتریوم،بیت‌کوین‌کش،ترون و الگورند از جمله بلاک‌چین‌هایی هستند که تتر بر روی آنها عرضه می‌شود.

 

نوسانات قیمت تتر

تتر نیز مانند سایر کریپتوها از بلاک‌چین استفاده می‌کند و چون توسط دلار پشتیبانی می‌شود، قیمت آن باید همواره معادل یک دلار باشد. اما همیشه اینطور نیست و در عمل قیمت تتر همیشه اندکی از دلار پایین‌تر یا بالاتر است.

زمانی که بازار بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها نزولی می‌شود، معامله‌گران برای حفظ ارزش دارایی خود رو به خرید تتر می‌آورند، با این کار دارایی‌های آنان به یک استیبل کوین تبدیل می‌شود که قیمت آن تقریبا همیشه ثابت است. از طرفی به علت تقاضای زیاد در این بازار، قیمت تتر کمی رشد می‌کند، و اندکی بیش از 1 دلار معامله می‌شود.

در مقابل وقتی قیمت بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها رو به افزایش است، معامله‌گران میل دارند تترهای خود را به رمزارزی که قیمتش در حال افزایش است تبدیل کنند، از این رو قیمت تتر کمی پایین‌تر از 1 دلار معامله می‌شود.

 

چگونه تتر بخریم؟

برای ایرانیانی که مایل به  خرید تتر هستند دو راه وجود دارد:

 

خرید مستقیم تتر

وب‌سای‌های فارسی زبان زیادی وجود دارند که اقدام به خرید و فروش تتر می‌کنند. صرافی  ارز دیجیتال بیت مهر بهترین خدمات را در زمینه خرید و فروش تتر ارائه میدهد

 

خرید غیرمستقیم تتر

در روش خرید غیرمستقیم، شما می‌توانید از سایر ارزهای دیجیتال در خرید تتر استفاده کنید. در این روش شما باید به یکی از صرافی‌های خارجی مثل بایننس یا بیتفینکس مراجعه کنید و پس از ثبت نام و احراز هویت، می‌توانید ارز دیجیتال خود را به تتر تبدیل کنید.

البته صرافی‌هایی مثل بایننس،به علت تحریم‌ها دسترسی کاربران ایرانی را محدود کرده‌اند و شما باید با تغییر IP وارد این صرافی‌ها شوید. با ان وجود همیشه خطر مسدود شدن حساب،برای کاربران ایرانی وجود خواهد داشت.

 

کیف پول‌های تتر

دسترسی پذیری تتر نسبت به سایر توکن‌ها بالاتر بوده و با کیف‌پول‌های متعددی قابل ذخیره سازی و معامله است.

می‌توان تتر را در کیف‌پول رسمی اتریوم (ERC-20)،اومنی،بیت کوین کش و ترون ذخیره کرد. اما بیشتر صرافی‌ها ERC-20 خرید و فروش می‌کنند.

کیف پول‌های سخت افزاری مثل لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) که دارای صفحه نمایش کوچکی برای نمایش دارایی شما هستند، برای معامله‌ی تتر و ذخیره سازی آن بسیار امن و مطمئن هستند.

مای‌اتروالت (Myetherwallet)، کوینومی (Coinomi)، تراست والت (Trust Wallet) و اتمیک‌والت (Atomic Wallet) از دیگر کیف‌پول‌هایی هستند که مناسب برای ذخیره سازی تتر هستند.

 

حواشی و جنجال‌های تتر

بازار شایعات در مورد تتر همیشه داغ بوده است و بارها ادعاهایی در مورد کلاهبرداری تشکیلات تتر عنوان شده است. یکی از این شایعات که همیشه کم و بیش در مورد تتر گفته می‌شود نداشتن پشتوانه‌ی کافی در بانک است. خیلی‌ها می‌گویند که شرکت آیفینکس در ازای تولید تتر، هیچگاه سرمایه کافی در بانک ذخیره نکرده است. در آوریل 2019 دفتر دادستان نیویورک، تتر را متهم کرد که برای جبران ضررهای خود، 850 میلیون دلار از پشتوانه‌ی خود در بانک را برداشته است، این ادعا توسط بیتفینکس رد شد اما کمی بعد یکی از وکلای آیفینکس به صورت رسمی اعلام کرد که فقط 74 درصد از واحدهای تتر تولید شده دارای پشتوانه دلار هستند.

به دنبال این اعتراف کاربران زیادی دارایی خود را از صرافی بیتفینکس خارج کردند که این رقم به 90 میلیون دلار رسید.

در ادعای دیگری گفته شد که باعث رشد قیمت بیت کوین در سال 2017 که قیمت بیت‌کوین را تا 20000 دلار افزایش داد، تشکیلات تتر بوده است. طبق این ادعا شرکت آیفینکس واحدهای USDT بدون پشنوانه ایجاد کرده و با آن اقدام به خرید بیت‌کوین کرده است، که این عمل موجب رشد مصنوعی قیمت بیت‌کوین شده است.

با وجود آنچه گفته شد، هنوز هم تتر از اعتبار بالایی در بین صرافی‌ها برخوردار است و معمولا سرمایه داران تتر خیلی نگران سرمایه‌های خود نیستند.