مقایسه بیت کوین و اتریوم

1399/06/16

رقابت بیت کوین با اتریوم، به نظر شما کدام یک از این ارزهای دیجیتالی سیاست مالی بهتری دارد؟ بیت کوین و اتریوم هرکدام نوعی از ارز دیجیتالی می باشند که جایگاه خاصی در بازار دیجیتالی پیدا کرده اند و هرکدام از این ارزهای دیجیتالی دارای ویژگی های به خصوص و منحصر به فردی برای خود می باشند و اهداف به خصوصی را دنبال خواهند کرد.

یکی از اقتصادانان و تحلیل گران در زمینه ارزهای دیجیتالی به نام آشوات بالاکریشنان در وب سایت کریپتوبریفینگ، مقاله ای تحت عنوان بیت کوین در مقابل اتریوم ایجاد کرده است و در این مقاله به مقایسه ی بیت کوین و اتریوم پرداخته است.

در چنین مقاله ای به مورد غیر متمرکز بودن بیت کوین اشاره کرده است و همچنین منطق های اقتصادی که برای اتریوم وجود دارد را مورد بررسی قرار داده است.

با این حال همیشه بحث بر سر برتری داشتن بیت کوین یا اتریوم بین جوامع این دو ارز دیجیتالی برقرار است و به چنین موردی خواهند پرداخت که سیاست مالی کدام یک بهتر است؟ آیا خرید بیت کوین به دلیل تمرکززدایی سخت گیرانه آن گزینه ی مناسب تری است یا منطق اقتصادی که در اتریوم وجود دارد گزینه ی بهتری می باشد؟ حال بایستی در نظر گرفت که پاسخ دادن به چنین مسئله ای، خیلی کار راحتی نمی باشد و از هر منظری باید مورد بررسی قرار بگیرد.

حداقل میزان عرضه ضرروی اتریوم

زمانی که صحبت از تورم می شود باید حتما در نظر داشته باشید که فرق بسیاری بین تورم مالی و خود تورم وجود دارد.

در نظر داشته باشید که بالا رفتن عرضه کل پول در سراسر کشور یا حتی یک شبکه ارز دیحیتال را تورم پولی می گویند. اما خود تورم معنای دیگری دارد و در صورتی که قیمت کالا در کشوری افزایش پیدا کند و یا هزینه ی ارائه ی خدمات در یک اقتصاد بالا برود آنگاه تورم رخ داده است.

پس هنگامی که صحبت از تورم پولی به خصوص در زمینه ی ارزهای دیجیتالی به میان می آید بدین معنا می باشد عرضه در شبکه ارز دیجیتالی بیشتر شده است.

ارز دیجیتالی بیت کوین و اتریوم دارای دو شبکه ی مجزا هستند که هریک از آن ها کوین های بومی را در قالب پاداش به ماینرها عرضه خواهند کرد که چنین پاداش هایی تنها در صورت تایید تراکنش ها و یا تولید بلاک های جدید ارائه داده می شود.

حال قابل ذکر است که یکی از روش های جلوگیری از تورم پولی که بیت کوین به کار می برد استفاده از هاوینگ است که همان یک دوم کردن پاداش بلاک می باشد، اما اتریوم روش بهتری را انتخاب کرده است که از سویی آسان تر می باشد.

ارز دیجیتال اتریوم به جای آن که به یک باره ارزش پاداش بلاک را کمتر کند سیاست دیگری را به کار گرفته است که "حداقل میزان عرضه ضروری" گفته می شود.

به کارگیری چنین سیاستی موجب شده است تا عرضه اتر در شبکه بلاک چین اتریوم به اندازه ی لازم صورت بگیرد و این کار برای ایمن تر نگه داشتن شبکه می باشد. استفاده از چنین سیاستی و این روش می تواند موجب کاهش عرضه در طی زمان شود.

استفاده از چنین رویکردی می تواند سیاست پولی پایدارتری به وجود بیاورد، زیرا به جای آن که ماینرها نگرانی از بابت کم شدن به یکباره درآمد خود داشته باشند بلکه خواهند پذیرفت که چنین اتفاقی به صورت تدریجی رخ می دهد.

حال شایان ذکر است با توجه به این که چنین سیاست گذاری می تواند انتشار کوین های جدید را با برنامه ریزی بهتری همراه کند اما خوب به کارگیری چنین سازو کاری می تواند کمکی هم به افراد سودجو بکند. اتریوم با به کارگیری چنین روش و سیاست مالی همراه با منطق لازم توانسته است خود را با شرایط موجود وفق دهد، با این حال امکان تغییر آن هم وجود دارد.

پس این احتمال هم وجود دارد که بازیگران بد هم بتوانند به چنین شبکه ای نفوذ پیدا کنند و آنگاه تغییرات نامحسوسی را در آن ایجاد نمایند که چنین تغییراتی به طبع می تواند در دراز مدت برای شبکه آسیب زا و مخرب به شمار بیاید.

جامعه اتریوم با توجه به آن که بر چنین موضوعی نظارت بسیار خوبی دارد و همچنین با داشتن قابلیت ایجاد فورک در صورت یافتن نقشه مخرب، چنین اتفاقی در آن رخ نخواهد داد که البته باز هم به شما توصیه خواهیم کرد که امکان وقوع خطر نیز وجود دارد.

هاوینگ های سخت گیرانه بیت کوین

از سوی دیگر بیت کوین در مقابل ما قرار دارد و همانگونه که پیش تر ذکر کردیم با استفاده از روش هاوینگ، عرضه بیت کوین در هر 4 سال یک بار به یک دوم کاهش پیدا کرده است و این به دلیل هاوینگ می باشد که میزان و تعداد کل بیت کوین ها هم کاملا مشخص شده می باشد و هم قابل پیش بینی.

همچنین قابل ذکر است که این قابل پیش بینی بودن آن مقداری هزینه بر می باشد و با توجه به درآمد ماینرها در هر 4سال یک بار به نصف کاهش پیدا می کند اما  از درآمد ماینرها، تنها پاداش بلاک می باشد که تحت تاثیر چنین موضوعی قرار میگیرد و از آن کم می شود.

با این حال مقداری از درآمد ماینر که بر حسب کارمزد تراکنش ها به دست می آید، به صورت ثابت باقی خواهد ماند. بیت کوین هنوز هم یک شبکه ی ضدسانسور با پرداخت های توقف ناپذیر می باشد.

مزیتی که سیاست پولی بیت کوین نسبت به اتریوم دارد آن است که کاملا غیرمتمرکز می باشد و مقاومت بسیاری در برابر تسلط عده ای خاص بر شبکه دارد.

در پایان شاید به این موضوع فکر کنید که در آخر کدام برنده اند؟ با توجه به مواردی که تا به اینجا ذکر کردیم می توان گفت کاملا واضح است که اتریوم چارچوب اقتصادی با دوام تری دارد اما بیت کوین هم در برابر سو استفاده های اینترنتی ایمنی بالاتری دارد که این به دلیل سیاست عرضه غیرمتمرکزی این ارز دیجیتالی می باشد.