پادش بلاک (Block Reward) چیست؟

1399/09/09

شبکه بلاک چین بستر بسیار مناسبی برای ارزهای دیجیتالی غیر متمرکز می باشد که توسط آن می توان تراکنش های مختلفی را مورد تأیید قرار داد و همچنین با توجه به ساختاری که دارد از لحاظ امنیت در شبکه بسیار مناسب می باشد. در شبکه های بلاک چینی نیاز به افرادی وجود دارد ک مشارکتی در اعتبار سنجی و ساخت بلاک تراکنشی داشته باشند.

شبکه هایی مانند بیت کوین که اساس کار آن بر پایه ی استخراج می باشد توسط ماینرها صورت خواهد گرفت که انجام چنین کاری به وسیله ی سخت افزارهای کامپیوترهای قوی صورت میگیرد و این نکته را نیز بهتر است خاطر نشان کنیم که امنیت شبکه های بلاک چینی را قدرت سخت افزاریی سیستم ها تأمین می کند.

شبکه هایی مانند تزوس که مبنای آن ها بر اثبات سهام می باشد، اشخاصی هستند که پس از تهیه ی ارز دیجیتال خود به طور مثال پس از خرید بیت کوین مشارکتی در ساخت بلاک و تأمین امنیت آن خواهند داشت.

حال برای آن که عده ای راغب به سرمایه گذاری در چنین شبکه هایی باشند و فرآیند ماینینگ خود را در آن انجام دهند بایستی پاداشی هم در این زمینه برای آن ها در نظر گرفته شود که به چنین پاداش هایی که از سوی این شبکه داده می شود "پاداش بلاک" گفته می شود.

پاداش بلاک در ارزهای دیجیتالی اثبات کار

فرآیند استخراج ارزهای دیجیتالی و یا همان اثبات کار می تواند به نوعی ساز و کار امنیتی در شبکه های ارزهای دیجیتالی محسوب گردد که چنین فعالیت هایی به منظور جلوگیری از حملات سایبری در شبکه انجام می شود.

کسانی که می خواهند در شبکه بلاک چین به عنوان یک ماینر فعالیت داشته باشند بایستی بتوانند به گونه ای از این راه درآمدی به دست بیاورند. برای انجام این کار باید سخت افزارهای خود را اختصاص به شبکه بلاک چین و با توجه به قدرت پردازشی که این سیستم دارد بتوانند معادلات ریاضی حتی پیچیده را حل نمایند.

بدین صورت اگر شخصی قصد حمله به بلاک چین داشته باشد بنابراین بایستی قدرت سیستم وی از لحاظ پردازشی بیشتر از دیگر ماینرها باشد. اما با توجه این که تعداد ماینرها در شبکه زیاد می باشد بنابراین چنین کاری دشوار خواهد بود و حتی می توان گفت از لحاظ اقتصادی خیلی کار موجهی نمی باشد.

خوشبختانه چنین مکانیزم های امنیتی در تعدادی از ارزهای بزرگ دیجیتالی وجود دارد. چنین ارزهای دیجیتالی شامل بیت کوین،تتر، اتریوم، لایت کوین، بیت کوین کش و مونرو و دش می باشد.

به طور مثال اگر بخواهیم قدرت پردازش شبکه بیت کوین را مورد بررسی قرار دهیم، می توان گفت چیزی حدود 125 میلیون تراهش بر ثانیه (TH/S) می باشد. بدین معنا می باشد اگر شخصی هم قصد حمله به شبکه بلاک چین بیت کوین را داشته باشد و بخواهد کدهایی از آن ها را مورد تغییر قرار دهد باید حتما قدرت پردازشی بالایی را ایجاد نماید که چیزی حدود 63 میلیون تراهش بر ثانیه می باشد که می توان گفت امروزه انجام دادن چین کاری برای یک نفر کاملا دشوار و حتی انجام ناپذیر می باشد.

پاداش بلاک در بلاک چین بیت کوین

در شبکه بیت کوین، پاداش بلاک همان میزان بیت کوینی است که با ایجاد هر بلاک ( هر ده دقیقه ) تولید خواهد شد و در نتیجه پاداش آن به ماینر خواهد رسید.

تاکنون می توان گفت پاداشی که برای هر بلاک در نظر گرفته شده است 6.25 واحد بیت کوین می باشد که طی هر دوره 4 ساله توسط رویدادی به نام هاوینگ این میزان نصف خواهد شد.

در شبکه بیت کوین برای آن که بتوان بلاک هایی را به زنجیره ای از بلاک های دیگر اضافه کرد بایستی سیستمی را انتخاب کرد که بتواند توان محاسباتی بالایی را انجام دهد.

ماینری که سخت افزار سیستمی خود را در اختیار شبکه قرار می دهد، بایستی هزینه ای هم برای تأمین توان محاسباتی بپردازد. بدین صورت اگر بخواهیم ماینرها انگیزه ای برای انجام چنین کاری داشته باشند حتما باید هزینه های آن پوشش داده شود. حال شبکه برای پوشش دادن به چنین هزینه هایی، به ماینرها پاداشی را تعلق خواهد داد.

با توجه به پروتکل بیت کوین که در شبکه بلاک چین آن وجود دارد هرکسی که بتواند یک بلاک معتبر و جدیدی برای وصل شدن آن به دیگر بلاک ها در زنجیره ی بلاک های شبکه ای ایجاد کند به آن پاداشی تعلق خواهد گرفت.

چنین پاداشی به ازای هزینه ای می باشد که استخراج کننده صرف ماینر کردن بلاک می کند، بدین صورت ماینر نه تنها کارمزد تراکنش را دریافت خواهد کرد که البته مقدار آن کم می باشد بلکه بیت کوین های جدیدی را در ازای پاداش خود دریافت خواهد کرد.

پاداشی که برای بلاک در نظر گرفته شده است دو مزیت خوبی برای شبکه بلاک چین بیت کوین دارد.

اولین مزیت آن این است که ماینرها انگیزه ی لازم برای تأمین امنیت شبکه خواهند داشت که به ازای دریافت پاداش خواهد بود.

مزیت دوم آن این است که همین فرآیند پاداش دهی در طی دوره زمانی موجب می گردد تا بیت کوین های جدیدی به چرخه بلاک های شبکه بلاک چین وارد گردد و هرچه خرید بیت کوین و استخراج آن بیشتر گردد و با گذشت چند سال دیگر، همه ی بیت کوین ها به چرخه بازار وارد می شود.

حال قابل ذکر است که خالق بیت کوین، شبکه ی بیت کوین را به گونه ای تنظیم نموده است که سقف ایجاد بیت کوین حدود 21 میلیون واحد می باشد. با توجه این موضوع دو مسئله ی مهم قابل ذکر است که امکان دارد تمامی 21 واحد بیت کوین استخراج گردد و دیگر بیت کوین جدیدی تولید نشود یا استخراج نگردد.

مسئله ی دومی که قابل ذکر است آن است که در صورتی تعداد بیت کوین ها به حد نسابی برسد، پاداش ماینرها فقط به اندازه ی کارمزد تراکنش ها خواهد بود.