اتریوم 2.0 چیست 

پروژه‌ی اتریومگ از سال 2013 برای ارتقا سطح معاملات دیجیتال و ارا‌ئه‌ی پروتکل جدیدی برای اجرای برنامه‌های غیر متمرکز، راه اندازی شد. اتریوم به عنوان یک پلتفرم در سال‌های اخیر رشد فراوانی داشته، و با وجود ضعف‌هایش توانسته دومین ارز دیجیتال یعنی اتر را به‌وجود بیاورد.
این شبکه‌ی گسترده از داده‌ها، در حال آپدیت خود می‌باشد و جدیدترین نسخه از آن به اسم اتریوم 2.0 تا جولای 2018 (تیر-مرداد99) روانه‌ی بازار می‌شود.

شبکه اتریوم چگونه کار می‌کند

برای تعریف اتریوم و تشریح کارکردهای آن لازم است با چند اصطلاح آشنا شوید که شما را در درک درست این شبکه یاری می‌کند. در هر کجای که استفاده از این اصطلاحات وجود داشته باشد، در صورت نیاز توضیحی داده خواهد شد.

بلاک چین (Blockchain)

یک سیستم ذخیره داده و انقال آن است که بدون نیاز به مدیر یا ناظر، قادر به انجام ذخیره‌سازی و انتقال داده‌هاست. سیستم بلاک چین یا زنجیره بلوکی روشی امن و غیرقابل دسترسی جهت انجام معاملات و تراکنش‌های اقتصادی است که معروف‌ترین استفاده از آن در رمزارز "بیت کوین" است.

قراردادهای هوشمند

قرارداد هوشمند نوعی قرارداد است که توسط یک زبان برنامه نویسی خاص بر بستر یک پلتفرم غیر متمرکز ایجاد می‌شود و فضایی را به‌وجود می‌آورد که در آن اجرای قراداد بر پایه اطلاعات و توافقات انجام شده به صورت کامل انجام می‌شود.
در مورد این نوع از قراردادها دو نکته‌ی مهم وجود دارد:
قراردادها قابل پیگیری هستند اما قابل بازگشت نیستند.
مثلا شما در سیستم بانکی با نوعی قرارداد روبرو هستید که قابل پیگیری ست و با اطلاع به سیستم بانکی که تحت فرمان کارمندان و مدیران است می‌توانید یک فرایند بانکی را متوقف کنید.
ولی در قراردادهای هوشمند وقتی فرمان اجرای قرارداد صادر شود، قرارداد به هیچ‌وجه قابل فسخ نیست.این قراردادها بدون دخالت شخص سومی صورت می‌گیرد و در واقع غیرمتمرکز عمل می‌کنند.
ارز دیجیتال اتریوم 2
اتریوم در اصل یک بلاک چین عمومی است که به صورت متن باز ارائه شده و توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا برنامه‌های کاربردی غیر متمرکز را ایجاد و راه اندازی کنند و از این طریق، قراردادهای هوشمند را به وجود بیاورند که ایمن و غیر قابل نفوذ هستند. سیستم اتریوم یک رمز ارز به نام "اتر" دارد که به واحد کوچکتری به نام سابو (Szabo) تقسیم می‌شود و هر 1 میلیون سایو معادل یک اتر است. برنامه نویسی در اتریوم به زبان "سالیدیتی" انجام می‌شود که یک زبان برنامه نویسی شئی‌گرا ست و به شدت تحت‌تاثیر زبان‌های برنامه‌نویسی پایتون و جاوا اسکریپت است؛ که همین امر دسترسی به آن را برای توسعه‌دهندگان تا حدی آسان‌تر کرده است.

آیا اتریوم و بیت کوین به هم شباهت دارند؟

"اتریوم" و "بیت‌کوین" هردو شبکه ‌هایی مبتنی بر بلاک‌چین هستند و از این رو شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند. اما از جهت استفاده از بلاک‌چین و اهداف با یکدیگر تفاوت دارند. بیت‌کوین جهت پیگیری ارز دیجیتالی و فرایند پرداخت ارز الکترونیک از فن‌آوری بلاک‌چین استفاده می‌کند؛ در حالی که اتریوم برای برنامه نویسی برنامه‌های غیر متمرکز این تکنولوژِی را به‌کار می‌گیرد. اگر بخواهیم با مثالی این مساله را کمی روشن‌تر کنیم، می‌توان گفت بلاک‌چین "بیت کوین "سیستم عاملی است که فقط یک نرم‌افزار به نام "بیت‌کوین" روی آن اجرا می‌شود. درحالی‌که بلاک‌چین "اتریوم" سیستم عاملی است که هزاران نرم افزار و سرویس مختلف می‌توانند روی آن فعالیت کنند. بیت‌کوین و اتریوم (تا قبل از اتریوم 2.0) هر دو از پروتکل اثبات انجام کار (PoW) استفاده کرده و قابل استخراج بودند، که این به نوعی شباهتشان محسوب می‌شود؛ اما تفاوت در این است  که تعداد سکه های قابل استخراج بیتکوین فقط ۲۱ میلیون واحد در نظر گرفته شده است ولی در اتریوم چنین محدودیتی وجود ندارد.

چرا اتریوم 2.0 به وجود آمد؟

پلتفرم اتریوم از آغاز شروع به کار، دارای مشکلاتی بوده که طی فرایندهای بروزرسانی توانتسه سطح خود را ارتقا دهد گرچه این مشکلات هنوز به کلی حل نشده‌اند. برخی از این مشکلات شامل عدم پیشرفت سریع برنامه‌های غیر متمرکز و عدم آشنایی مردم با این سیستم منحصر بفرد هستند که اتریوم در جهت رفع این مشکلات، شروع به ایجاد آپدیت جدید خود(اتریوم 2.0 ) کرد که نتیجه‌ی آن طبق گفته‌های مهندسین آن به صورت آزمایشی تا جولای 2020 دیده خواهند شد. اتریوم تا قبل از تبدیلش به اتریوم 2.0 بر مبنای سیستم "اثبات انجام کار" (pow) عمل می‌کرد. این سیستم برای ساخت بلاک‌ها در بلاک‌چین از توان محاسباتی ماینر‌ها و برق استفاده می‌کرد و در واقع کار انجام شده باعث استخراج اتر می‌شد.
در حالی که در اتریوم 2 قصد بر این است که این مکانیزم، به "اثبات سهام" (pos) به روز‌رسانی شود. این بروز رسانی باعث می‌شود که ایجاد ارزش در این مکانیزم به جای تکیه بر نیروی برق، بر اعتبار و ذخیره اتر تکیه کند. این پروژه در 4 فاز برنامه‌ریزی و اجرا شده است که هم اکنون مراحل پایانی کار را می‌گذارند.

پیش بینی‌ها در مورد اتریوم 2.0

در مورد آینده‌ی اتریوم حدس وگمان‌های زیادی زده می‌شود. قطعا آپدیت اتریوم به نسخه اتریوم 2.0 تغییرات فراوانی در این پلتفرم بوجود خواهد آورد. بخشی از پیش‌بینی‌های مبتنی بر خبرگذاری‌های این حوزه گویای این امر است که: با روی کار آمدن اتریوم 2.0 سرمایه‌گذاران بیشتری جذب اتریوم خواهند شد که این نتیجه‌ی بلاک‌چین جدید ومبتنی بر سیستم اثبات سهام خواهد بود. این گزارش همچنین گفته است که دو سوم سرمایه‌گذاران اتریوم به دنبال آن هستند تا به محض راه‌اندازی فاز اول اتریوم 2.0 ، ارزهای خود را سهام‌گذاری کنند. البته نباید انتظار داشت چنین سیستم عظیمی که ادعای تبدیل شدن به "کامپیوتر جهانی" را دارد یک شبه به چنین جایگاهی برسد. احتمال دارد که مشکلات جدیدی بعد از آپدیت جدید به وجود بیاید که خود نیازمند آپدیت‌های دیگر و الگوریتم‌های جدید است. این مساله پیش‌بینی‌ها را در مورد "اتریم 2.0" کمی سخت می‌کند.