سختی شبکه بیت کوین

سختی شبکه همان سختی استخراج می باشد که به عنوان متغیری به کار می رود و تنها بدین منظور ایجاد می گردد که میانگین زمان ایجاد یک بلاک در شبکه را ثابت نگه دارد. ارزهای دیجیتالی مختلفی که می توان آن را استخراج کرد و به گونه ای براساس اثبات کار (pow) کار خواهد کرد به طور مثال خرید و فروش تتر بر مبنای پروتکل های توافقی مبتنی بر pow صورت خواهد گرفت. به همین منظور باید قابلیتی وجود داشته باشد تا در برابر کاهش یا افزایش تعداد ماینرها انعطاف پذیری لازم را داشته باشد.
قبل از آن که بخواهیم به صورت مفصل در رابطه با سختی شبکه مواردی را بیان کنیم ابتدا به صورت خلاصه مفاهیم اولیه در رابطه با ارزهای دیجیتالی که قابل استخراج می باشند را بیان خواهیم کرد.
ارزهای دیجیتالی قابلیت های مختلفی دارند به طور مثال شما می توانید با خرید تتر مقداری از سرمایه ی خود را به صورت ثابت در جایی نگهداری نمائید و یا روی آن مبادلاتی انجام دهید و یا حتی با داشتن بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتالی مختلف نیز می توانید از بلاک چین های عمومی نیز استفاده نمائید.
عملکرد این بلاک چین ها کاملا شفاف می باشد و کسانی که قصد دارند وارد این شبکه عظیم شوند نیازی به داشتن مجوز از سوی مرکز یا نهاد خاصی نخواهند داشت و به راحتی می توانند در آن فعالیت داشته و خرید و فروش تتر یا بیت کوین یا هر ارز دیجیتالی دیگر را در آن انجام دهند یا از آن در صورت لزوم خارج شوند. به طور مثال در صورتی که بخواهید به شبکه هایی مانند بیت کوین، اتریوم و لایت کوین وارد شوید نیازی به داشتن مجوز از سوی شخص خاصی یا گروهی نخواهید داشت و به راحتی می توانید فعالیت خود را بدون اجازه انجام دهید، تنها اقدامی که در این خصوص باید داشته باشید آن است که کل بلاک چین در این شبکه را دانلود کرده و یک فول نود را اجرایی نمائید.
فول نودها، دستگاه هایی می باشند که سابقه ی تمامی تراکنش ها را در شبکه در حافظه ی خود ثبت کرده و آنگاه وظیفه دارد تا به صورت مستقیم اعتبارسنجی تراکنش ها را  انجام دهد.

ماینینگ یا همان استخراج عملی می باشد که هرکس به صورت آزادانه یا شخصی و حتی به صورت گروهی در شبکه می تواند آن را انجام دهید. به صورت مثال زمانی که فردی خرید تتر را انجام می دهد می تواند به صورت آزادانه آن را در هر زمانی که بخواهد استخراج نماید.

اساس کار بسیاری از ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین یا تتر که از روشی به نام ماینینگ استفاده می کنند آن است که یک مسئله ی پیچیده به نام هش را در هر بلاک حل کنند تا به یک پاسخی برسد، بدین صورت اعتبارسنجی تراکنش هایی که در آن بلاک قرار دارد انجام می شود. دستگاه های ماینر این عمل را برای یافتن هر هش در هر بلاکی با حدس و خطا انجام خواهند داد.
هش جزء اساسی تمامی ارزهای دیجیتالی می باشد به دلیل آن که تمامی ارزهای دیجیتالی به صورت رمزنگاری شده می باشند، این هش از تابعی به نام تابع هش (Hash Function) به دست آمده است. تابع هش در ارزهای دیجیتالی به صورت یک تابع یک طرفه می باشند که داده یا ورودی تمامی تراکنش هایی که توسط افراد مختلف انجام شده است را دریافت خواهد کرد و خروجی هم که تولید خواهد کرد به صورت یک عبارت رشته ای با طول و حجم ثابت می باشد.
یک ویژگی بسیار متمایز و جالبی که توابع هش دارند آن است که امکان رسیدن به داده اولیه حتی اگر خروجی در دسترس باشد تقریبا غیرممکن خواهد بود.
سختی شبکه بیت کوین

سختی استخراج چیست؟

مفهومی که با عنوان سختی شبکه وجود دارد می توان گفت در تمامی ارزهای دیجیتالی وجود دارد. برای آن که بخواهیم سختی شبکه را توضیح بدهیم یکی از ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین که قابل استخراج می باشد را بهتر است در نظر بگیرید.
سختی استخراج متغیری است که سختی پیدا کردن یک هش کمتر از مقدار مشخص شده ای را در فرآیند اثبات کار تعیین می کند. هش هدف یا همان سختی شبکه بیت کوین هر 2016 بلاک یک بار تغییر می کند، یعنی حدودا هر دو هفته یک بار این عمل تا زمانی که یک بلاک پیدا شود انجام می شود و زمان ایده آل ساخت هر بلاک طبق پروتکل بیت کوین 10 دقیقه است.
اگر سختی شبکه در کار نباشد، زمانی که ماینرهای بیشتری وارد شبکه شوند؛ حدس هایی که درباره ی هش هر بلاک زده خواهد شد بیشتر می شود. در صورتی که تعداد این حدس ها بیشتر شود، میانگین زمان استخراج هر بلاک کاهش می یابد. با این وجود دیگر عاملی به عنوان کنترل کننده در شبکه وجود ندارد تا بخواهد جلوی ماینرها را برای ایجاد هر بلاک در هر دقیقه یا ثانیه و یا کمتر بگیرد و بدین صورت هر ماینری مجبور است تا در زمان حدود 10 دقیقه ای بلاک مورد نظر خود را ایجاد نماید.
در صورتی که بخواهیم زمان 10 دقیقه را برای حل هر هش بلاک در نظر بگیریم، زمان مورد نیازی که برای حل 2016 بلاک در نظر گرفته می شود حدود 20160 دقیقه خواهد بود. با افزایش سختی استخراج، نرخ ایجاد بلاک کمتر می شود و میانگین زمان استخراج هر بلاک به حالت عادی برمی گردد.